Wat is zingeving

WAT IS ZINGEVING?


Wat is zingeving?


Ondergaande zon achter heuvels

 “Zingeving” is een doorontwikkeling die zich voltrekt onderweg op je  levenspad.

               

Stappen naar zingeving 

In mijn beleving/ervaring is Welzijn een fundament voor “Zingeving”.

Met iedere stap die je zet, met iedere beslissing die je neemt en met het realiseren van je dromen en wensen ben je bewust of onbewust bezig met het tot stand brengen van  “Zingeving”. Je kijk op de wereld, je verantwoordelijkheid nemen, je intenties naleven en het bepalen en uitrollen van je houding in de maatschappij zijn stappen op weg naar “Zingeving”. 


Oorzaak en gevolg van eerdere keuzes 

Als je jong bent is “Zingeving” een klein onderdeel van je zorgen of het is het helemaal niet. Je levenshouding, levensvisie en de levensinvulling die je hebt gekozen zijn volop in ontwikkeling en vormen de landkaart van je leven en de uitkomsten die daarop volgen. Zonder het direct te beseffen zit je vast aan de uitvloeisels van oorzaak en gevolg die je niet eerder ziet of onderkent dan wanneer je een eind verder bent op je levensweg.  


Beslissingen bepalen de inhoud van jouw leven 

Ben je in goede gezondheid, goed in balans en in harmonie met de persoon die je bent of de persoon die je wilt zijn, dan heb je een voorsprong om op belangrijke momenten de meest juiste beslissingen te nemen. Beslissingen die dan weer bepalend zijn voor de verdere stappen in je leven en onder anderen vorm en inhoud zullen geven aan jouw leven. Naarmate je ouder wordt breiden de consequenties zich verder uit als een olievlek. Vaak is dan de mogelijkheid om een andere koers te varen, een andere beslissing te nemen of helemaal geen actie te ondernemen allang voorbij.


Bepaal zelf de koers van jouw leven

Door bewustwording echter is het ook op latere leeftijd nog zeker mogelijk je koers te verleggen, alleen kun je de consequenties van eerder genomen  beslissingen niet meer ongedaan maken en sommige keuzes ook niet meer op dezelfde manier opnieuw doen          

 

Wat je overkomt doet er niet toe, wie je wordt door deze ervaringen is alles wat er toe doet!


Groeten, Shirley Davelaar

Coach bij TelCoaching


Wil je meer weten over dit artikel of wil je zelf praten met Shirley van TelCoaching? Neem dan contact met ons op.


TelCoaching.nl


TelCoaching is een telefonische hulplijn voor iedereen die behoefte heeft aan een goed persoonlijk gesprek. Wij luisteren aandachtig naar jouw verhaal en helpen jou met het vinden van de juiste oplossing of helpen jou met het vinden van de juiste organisatie die je verder kan helpen.

KVK 34113800
Copyright @ All Rights Reserved