Zelfheling, een ontdekkingsreis

ZELFHELING, EEN
ONTDEKKINGSREIS


Zelfheling, een ontdekkingsreis


Ik realiseer mij nu pas goed hoe onbezorgd ik altijd geleefd heb. Ik had de tijd aan mijzelf en ik kon doen en laten wat ik zelf leuk vond.

En toen kwam COVID-19 een besmettelijke virus.  Wij werden allemaal verrast en gaven meteen gehoor aan alle maatregelen die ons werden opgelegd om het tij te keren. In de overtuiging dat het even doorbijten zou worden en dat het  spoedig over zou gaan, waren wij heel solidair.

Wat is zelfheling?

Maar de werkelijkheid is anders. Het virus is er nog en nog even besmettelijk.

En nu worden wij overspoeld door gevoelens van angst, onzekerheid, machteloosheid, boosheid en onbehagen over een onzekere toekomst.

Het zijn nare gevoelens waar wij niet aan ontkomen omdat die onlosmakelijk verbonden zijn aan het leven en zeker in deze crisis. Maar, je hoeft je niet gevangen te laten houden in een gemoedstoestand waar je liever niet in wilt zitten.

 

Een methode om even te ontsnappen aan alle narigheid is “Zelfheling. “Zelfheling is het inzetten van je eigen energie, om eventuele blokkades te helpen oplossen. Wij worden allemaal geboren met talenten, gaven en kwaliteiten. Een ervan is een onuitputtelijke energiebron, een krachtbron. Je mag er onbeperkt gebruik van maken, en het is helemaal gratis.


De helende werking van je eigen energie

Met “Zelfheling” doorbreek je de negatieve cirkel waar je in zit en stap je in een opgeschoond energieveld die positiviteit aantrekt en uitstraalt.

Je reinigt op deze manier je geestkracht en je brengt jezelf opnieuw in balans.

Doordat je er rustig van wordt kan je makkelijker je boosheid loslaten en je zelfmedelijden even parkeren. De helende werking van je eigen energie zal je als een verademing ervaren, zeker als je in het begin twijfels had over deze methode.

 

Uitgangspunten van zelfheling

Uitgangspunt is om stilte te leren ervaren om te komen tot jezelf. Het begint met het nemen van tijd voor jezelf om te ontspannen.

Je kan jezelf aanleren hoe die energie toe te passen door eenvoudigweg te gaan oefenen  en de juiste stappen te volgen. “Zelfheling”, heeft een verzachtende, troostende en kalmerende werking.


Verdriet en onzekerheid vergeten

Het brengt stilheid in je hart en zorgt voor een aangename gemoedsrust. Met het ontdekken, onderzoeken en het toepassen van deze methode,

kan je je onzekerheid en je verdriet even vergeten. Het geeft je weer hoop dat het spoedig beter zal gaan en het zet teleurstelling om in doorzettingsvermogen

 

Meer harmonie en minder stress door zelfheling

En natuurlijk kost het wat tijd om het je eigen te maken maar het is de moeite waard. Als je iedere dag tien minuten de tijd neemt voor zelfheling wordt het op den duur een routine. Je gaat het missen als je het niet in praktijk brengt!

Persoonlijk is het voor mij iedere keer weer een beloning als ik na zo’n oefening weer in harmonie ben met mijzelf en met mijn omgeving.

Breng jezelf tot rust en ontdek hoe fascinerend het is dat je je eigen energie kan inzetten om minder gestrest door het leven te gaan.


Dagelijkse oefening zorgt voor grotere innerlijke kracht

Actief bezig zijn en jezelf opbeuren als je in mineur bent geeft een zelfbewust gevoel. Je voedt je innerlijke kracht, en je ontdekt meer mogelijkheden bij jezelf om met problemen om te gaan. Zelfheling heeft eenpositieve invloed op je zelfredzaamheid en je voelt je op een goed moment sterk genoeg om het slachtoffergevoel achter je te laten. Je kan jezelf moed inspreken en weerstand bieden aan negatieve gedachten.

 

Wees niet passief maar maak gebruik van wat je van nature hebt meegekregen. Het zal in het begin niet makkelijk gaan. Maar toch, neem de tijd en maak er een dagelijkse oefening van. Ga op zoek naar wat er nog meer in petto is voor jou, per slot van rekening is het hele leven een ontdekkingsreis.

 

Heb je vragen of wil je praten over Zelfheling? Neem dan contact met mij op.


TelCoaching.nl


TelCoaching is een telefonische hulplijn voor iedereen die behoefte heeft aan een goed persoonlijk gesprek. Wij luisteren aandachtig naar jouw verhaal en helpen jou met het vinden van de juiste oplossing of helpen jou met het vinden van de juiste organisatie die je verder kan helpen.

KVK 34113800
Copyright @ All Rights Reserved